U trendu

Kovačević: Propustila sam sve prilike da pokleknem u životu

BEOGRAD – Premijera filma „Skok“ koji prati priču hrabre košarkašice Nataše Kovačević, zakazana je za 7. septembar u 20 sati u Kombank dvorani, a slavna sportiskinja za Tanjug kaže da je sa uspehom propustila sve prilke u kojima je mogla da poklekne u životu.

Pre osam godina Kovačević preživela je saobraćajnu nesreću sa ekipom mađarskog Đera.

Dve osobe su izgubile život, a Nataša je ostala bez noge.

Na teren se vratila dostojanstveno nakon dve godine, i 11. novembra 2015. godine postala je prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom.

O tom velikom povratku, ali i životu pre njega govori i film „Skok“.

U današnem razgovoru sa novinarima u Kombank dvorani na pitanje Tanjuga šta je za nju bilo najzahtevnije od momenta kada se dogodila nesreća pa dok nije voljom trijumfovala nad životnim okolnostima Kovačević kaže da je uspešno propustila sve prilike u kojima je mogla da poklekne u životu.

„Bilo je takvih prilika dosta. Pomišljala sam na momente kako ću da preživim sve što mi se dogodilo. Pdlučila sam da idem korak po korak…Prvo sam odlučila da prohodam, pa da se vratim na fakultet…da se vratim treninzima. Taj postepeni povratak u normalu je mene terao napred“ kazala je Kovačević i dodala da ne bi uspela da nije bilo ogromne podrške njene porodice i bliskih prijatelja.

Za nju nema dileme da film „Skok“ verno dočarava njen povratak na parket.

„Film govori koliko su snažna prava prijateljstva i koliko je svakom od nas važna podrška porodice. Upornost i vedar duh takođe pomažu u prevazilaženju strašnih životnih nedaća. Život ne čeka da budemo spremni već moramo da se suočimo sa neuspehom jednako odvažno kao što to slučaj kada slavimo uspeh. Ako naš film potpali iskru u samo jednom srcu, uspeli smo“ kazala je Kovačević i dodala da je film „Skok“ njen poslednji osvrt na nesreću koju je preživela.

Kako kaže posle premijere filma „Skok“ spremna je da govori samo o budućnosti.

„Radim u Košarkaškom savezu Srbije, okončala sam master studije u Velikoj Britaniji sa uspehom…FIBA ambasador sam i videću gde će me sve to odvesti. Presrećna sam što sam ostala u sportu koji obiožavam jer košarka je veoma važan deo mog života“ kazala je Kovačević

Na dan svečne premijere, uz podršku kompanije SočerBet, Fondacija „Nataša Kovačević“ pokreće svoj humanitarni projekat „Da sva deca skaču“, gde je cilj da se deci do 15 godina sa sudbinom sličnoj Natašinoj, obezbede aktivne proteze koje bi im pružile priliku za normalan život.

Ovaj projekat počinje humanitarnom akcijom u kojoj će posetioci na košarkaškom terenu pokušati da postignu što više koševa.

Svaki koš donosi određenu sumu novca koja će biti namenjena nabavci aktivnih proteza za decu, a šutiraće i Nataša sa svojim prijateljima.
Snimljen u produkciji Cinnesport-a, a uz podršku FCS-a, košarkaških saveza Srbije i Francuske, kao i ministarstava omladine i sporta obe zemlje, „Skok“ beleži kadrove na nekoliko lokacija u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji i Nemačkoj, a producenti ovog dokumentarnog filma su: Aleksandar Miletić, Nevena Savić i Ivica Vidanović.
Film „Skok“ će svoju svečanu premijeru imati 7. septembra u Kombank Dvorani od 20h uz poklon filmske ekipe , a narednog dana, 8. septembra će se ekipa filma pokloniti publici u Nišu u bioskopu Cine Grand Delta Planet Niš.

Na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije film „Skok“ naći će se od 9. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.