U trendu

Kreća: „Ne igraj na Engleze“ je šmekerski film

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Đorđe Kreća koji je govorio o svojoj ulozi u filmu „Ne igraj na Engleze“.

Kreća je rekao da je u odnosu na prvobitnu predstavu sada film „Ne igraj na Engleze“ zabavan i drugačiji zato što je to „road movie preseljen iz atmosfere stana u automobil“.

Prema njegovim rečima, paralelna priča se dešava u drugom autu, a ima još nekoliko paralelnih događaja i likova koji defiluju sa dva motora, koji upotpunjuju priču i doprinose naboju.

„Ovo je jedan dobar beogradski šmekerski road movie sa tri vrhunska glumca“, ocenio je Kreća.

U „Ne igraj na Engleze“ Kreća igra izbeglicu Gavrila Cvijetića, vozača ambulantnih kola za migrante, koji se trudi da zadobi srce svoje mlade koleginice.

Kreća je rekao da je najzahtevnije glumački bilo Marku Živiću (1972-2021), Danielu Siču i Ivanu Tomiću da iz predstave uđu u nove prostorne okolnosti filma, dok je njemu da bude „vozač, izbeglica koji mora da govori paštun i engleski“.

„Onda sam rekao: ‘Pa ček što onda ne bih bio Bosanac?“ Pa da onda imamo sve zajedno. Reditelj Slobodan Pešić i ja smo kreirali taj lik. Ja sam više nabacivao, a on je želeo da skine, bojeći se da ne bude previše“, otkrio je glumac.

Tokom par godina svoje profesionalne karijere Kreća je pred kamerom igrao žanrovski potpuno drugačije likove što smatra da je dobro.

„Uglavnom nas uloge nađu. Mi retko kad imamo priliku da poželimo i dobijemo. Mene najviše uzbuđuje i pokreće neki naš ‘Brejking bed’. Imam razne ambicije i planove. Možda se nešto slično i dogodi“, naveo je Kreća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar