U trendu

Kulturni događaji onlajn po preporuci Mađarskog instituta

BEOGRAD – Mađarski kulturni institut „Collegium Hungaricum“ odlučio je da pomogne ljubiteljima kulture, koji zbog zabrane okupljanja radi suzbijanja virusa korona ne mogu da prate uživo događaje, te im je omogućio da umetničke programe prate onlajn i to besplatno.

„Pošto se kulturni programi uživo otkazuju šaljemo vam besplatne onlajn programe koji mogu da vas zabave i kod kuće“, napisali u saopštenju „Collegium Hungaricum“.

Među programima online nalazi se koncert orkestra Starog Budima „Danubia“ u Muzičkoj akademiji u Budimpešti koji će preko linka na Fejsbuku (https://www.facebook.com/DanubiaZenekar) moći da se sluša večeras u 19.30 časova.

Berlinska filharmonija i njihov koncert „Berio i Bartok“ biće dostupna večeras u 20 časova i sutra u 19 časova na .

U nastupu „Kakaokoncert“ Budimpeštanskog festivalskog orkestra mogu da uživaju deca sutra u 14.30 i u 16.30, a odrasli u nastupu Nedeljne kamerne muzike istog orkestra 15. marta u 17 časova (https://bfz.hu/hu/media/kovetkezo-elo-kozvetitesek).

Besplatno će biti prikazan Budimpeštanski Veliki circus – Magični pobednici (https://www.facebook.com/nagycirkusz) 15. marta u 15 časova, kao i Budimpeštansko pozorište „Vígszínház“ – koje će na svom Fejsbuk profilu prikazati „Predstavu o životu pesnika Janoša Aranja – u 13 slika“, istog dana u 19 časova.

Na svojim Fejsbuk profilima biće dostupne i predstava „Albert Kami – Kuga“ Budimpeštanskog pozorišta „Karantin TRIP“ 16. marta u 19 časova i Lanou koncert Pad „Szimpla Kert“ narednog dana u 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.