U trendu

Laguna objavila roman o potrazi za HAARP-om

BEOGRAD, 28. januara 8Tanjug) – Pisac Jovan Ristić objavio je svoj prvi roman „Poplavljeni um“ u kome četvoro Beograđana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine traga za HAARP antenom kod Barajeva, saopštila je Laguna.

Junaci „Poplavljenog uma“ okupljeni su na Fejsbuku i pokušavaju da potvrde postojanje navodnog klimatskog oružja kojim Amerikanci i NATO razaraju Srbiju.

Iz Lagune kažu da se Ristićev psihološki triler bavi uticajem teorija zavere na običnog čoveka preplavljenog informacijama i sumnjama.

Ristić je u vreme poplava iz 2014. godine našao peticiju i fejsbuk grupu gde su desetine hiljade ljudi iz Srbije i susedstva zahtevale uklanjanje HAARP-a.

Prema njegovim rečima, tada je kao novinar, otišao u Beljinu kod Barajeva gde se navodno sprava nalazila, a „iz tog putovanja proizašao je roman koji je sadašnji oblik dobio tokom pandemije korone“.

„Ona mi je pokazala da su tragedija iz 2014. godine sa zloćudnim uticajem teorija zavere na pojedinačni i kolektivni um bili pretpremijera za sadašnji opšti mentalni raspad u okolnostima informacionog preopterećenja i nepoverenja u sistem“, naveo je Ristić.

Ristić je pravnik, nekadašnji novinar agencije Beta i prevodilac, suosnivač Festivala srpskog filma fantastike, pisac zbirke priča „Godine u magli“ (2010) i sa Draganom Jovićevićem koautor knjige “Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike“ (2015).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.