U trendu

Lajbah nastupio u beogradskoj MTS dvorani

BEOGRAD – Slovenački muzičko-konceptualni projekat Lajbah nastupio je u MTS dvorani na turneji povodom albuma „Love is Still Alive“.

Postava Lajbaha sinoć je prvi deo beogradskog nastupa posvetila izvođenju u celosti „Love Is Still Alive“, iz osam istoimenih brojem označenih delova, rađenih za crnohumorni naučnofantastični film „Gvozdeno nebo 2“ (2019).

Elektro pop svirku, sa primesama alternativnog i gitarskog zvuka, tokom oko 45 minuta pratila je svetlosna igra, kao i projekcije na velikom platnu sa kompjuterski generisanim prikazima svemira i raznih geometrijskih oblika.

Nakon 20-minutne pauze, u drugom delu muzičari na čelu sa vizuelno prepoznatljivim pevačem Milanom Frasom su se vratili avangardnom i industrijal zvuku sa početaka Lajbaha i podsetili na stvari poput „Ordnung und disziplin“, „Lepo – krasno“ i „Smrt za smrt“.

Nagrađen višeminutnim aplauzom, Lajbah je na bis izveo nedavno objavljenu preradu pesme kanadaskog kantautora Lenarda Koena (1934-2016) „The Future“, kao i „Sympathy For the Devil“ Rolingstonsa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.