U trendu

Lara Fabian 16. novembra u Štark areni

BEOGRAD – Kantautorka Lara Fabian, koja iza sebe ima 14 studijskih albuma i više od 20 miliona primeraka prodatih širom sveta, nastupiće 16. novembra u Štrak areni, u okviru „50 World Tour“ turneje.

Ovom turnejom Fabian proslavlja svoj 50. rođendan i 30 godina karijere koju su obeležili hitovi „‘Je T Aime“, „Quedate“, „Caruso“, „Adagio“, „Je Suis Malade“.

Belgijsko-italijanska kantautorka i glumica sa kanadskim državljanstvom peva na francuskom, italijanskom i engleskom, ali i na španskom, portugalskom, ruskom.

Povodom šesdesetogodišnjice Dana nezavisnosti Izraela pevala je na hebrejskom, dok je kao predstavnik Luksemburga na Pemi Evrovizije 1988. izvela numeru „Croire“ na nemačkom.

Rođena u Eterbeku (Belgija), u ranom uzrastu je počela da peva, igra i pohađa časove klavira, a formalno muzičko obrazovanje počela je da stiče u osmoj godini.

Tokom desetogodišnjeg školovanja, pisala je i objavljivala svoje pesme, na koje je u velikoj meri uticala muzička škola klasičnog tipa, kao i umetnici, poput Barbare Strajsend i grupe „Queen“.

Posle osvajanja nagrade na jednom od muzičkih takmičenja 1986. izdala je svoj prvi singl „L’Aziza est en pleurs“.

Godine 1990. započela je karijeru u Severnoj Americi i njene stalne turneje po Kvebeku i album „Carpe diem“ iz 1994. pomogli su joj da napravi proboj u karijeri.

Album je dostigao zlatni tiraž za manje od tri nedelje, a Fabijan je potpisala ugovor sa francuskom muzičkom izdavačkom kućom „Polydor“ za nekoliko narednih albuma.

Čuveni Muzej voštanih figura Grevin napravio je voštanu figuru Lare Fabian što je prethodno učinio Gradski muzej u Kvebeku, čime je ona postala prva kanadska pevačica koju je počastvovala neka pariska institucija.

Najveći deo jeseni 1998. provela je u Francuskoj, gde je nastupila u 24 grada, pred 150.000 ljudi.

U novembru iste godine Fabijan je dobila „Felix“ nagradu za umetnika sa najviše priznanja van Kvebeka i u decembru je izabrana za otkrovenje godine u izboru magazina „Paris Matć“.

Lajv albumom 1999, koji se našao na vrhu francuske top-liste, potvrdio je njenu međunarodnu popularnost i uskoro je dobila ponudu od diskografske kuće kompanije „Soni“ i snimila je svoj prvi album na engleskom jeziku, simbolično nazvan „Lara Fabian“.

Veoma je uspešna i u istočnoj Evropi, a ponajviše u Rusiji i Ukrajini, gde je održala niz koncerata i učestvovala u brojnim televizijskim emisijama.

Novi album na francuskom „Papillon“ objavila je u februaru.

Ulaznice za njen koncert u Štark areni koštaju 3.200, 3.500, 3.900, 4.000, 5.500, 7.000 i 8.500 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.