U trendu

Lazić: Predstava „Naš sin“ je porodična drama

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Patrik Lazić koji je govorio o pozorišnoj predstavi „Naš sin“ čija je premijera 11. juna u okviru Hartefakt festivala u Beogradu.

Lazić je rekao da „Naš sin“ predstavlja specifičnu vrsta projekta pošto je nastao tako što je „Hartefakt“ pred autore postavio zahtev da krenu od nečeg ličnog u stvaranju teksta i da to bude autorski projekat.

„Najzahtevnije je bilo početi i naći šta je intimno šta nas provocira u okviru teme koju smo si zadali. Iz mene je krenuo i tekstualni sadržaj i režija“; naveo je Lazić.

Prema njegovim rečima, predstava „Naš sin“ neće biti igrana u pozorišnoj dvorani već u stanu – novom igrajućem prostoru u stanu u beogradskom Bulevaru Depota Stefana 7.

„Publika će biti u dnevnoj sobi sa glumcima Draganom Varagić, Aleksandrom Đinđićem i Amarom Ćorovićem. Verujem da će biti intimnije pozorišno iskustvo. Specifičniji je stil glume, više je filmski, jer su na bliskoj udaljenosti svega nekoliko metara (glumci i publika)“, rekao je reditelj.

Lazić je dodao da je predstava žanrovski porodična drama u kojoj ima ima autobiografskih elemenata u pisanju.

„Uvek se desi da ne znate crtu da povučete i zaista stvarate nekad iz podsvesnog sadržaj. Ne znate da li ste izmislili ili je duboko u vama? To je fikcija koja je krenula od nekih autobiografkih elemenata“, naveo je Lazić.

U predstavi majka i otac kreću da propituju svoju porodičnu istoriju i pokušavaju otkriti koji su delovi njihovog života uticali na seksualni identitet njihovog sina.

„Otvaramo tu temu novog vremena. Mislim da se veliki generacijski jaz desio, da su mladi mnogo otišli dalje u poimanju seksualnosti koliko su roditelji ostali zatvoreniji“, rekao je Lazić.

Odgovarajući na pitanje da li bi mladi trebalo da preuzmu pozorišnu scenu i postanu mejnstrim, Lazić je rekao da „ne treba po defoltu podrazumevati da neko samo zato što je mlad može da radi super stvari“, već treba da rade najbolji među nama bez obzira na starost.

Lazić je dodao da oseća da dolazi nova pozorišna generacija i da su reditelji Jug Đorđević i Tara Manić svojim radom i nagradama to dokazali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar