U trendu

LEGO napravio figurice najuspešnijeg ženskog benda ikada

NJUJORK – Danska fabrika igračaka „Lego“ napravila je figurice članica britanskog benda Spice Girls, prve kojima su ovekovečili prava ljudska bića, prenosi Newyork daily news.

Nekadašnje Spajsice, idoli devojčica, svetsku slavu stekle su 1996. hitom „Vonabi“ i albumom „Spajs“, koji je bio najprodavaniji album jednog ženskog benda ikada, a sada su Melani Braun, Ema Banton, Geri Horner, Melani Cizom i Viktorija Bekam, supruga fudbalera Dejvida Bekama, dobile figurice namenjene fanovima starijim od 16 godina.

„Lego“ je do sada pravio kockice i figurice čuvenih filmova i serijala epske naučne fantastike poput „Ratova zvezda“, Harija Potera, ili Dizni junaka.

Pre desetak godina „Lego“ je napravio spektakularnu maketu svemirskog broda iz „Ratova zvezda“ sastavljenu od više od 5,3 miliona kockica, a koju je sklopilo 32 ljudi za 17.000 sati. Nakon Menhetna, preneta je u Legolend.
Sve člnanice najpopilarnijeg benda u istoriji odevene su u svoje najpoznatije kostime, pa tako Bejbi Spajs ima roze mini haljinu, Skari Spajs je u leopard printu, Sporti Spajs u trenerci, Džindžer Spajs u haljini Junion Džeka dok je Poš Spajs u maloj crnoj, mini haljini.
Ceo set od 578 delova košta 49.99 dolara, sadrži sve, uključujući i mikrofon, kako bi pokrenuli neke nostalgične trenutke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.