U trendu

Lena Kovačević spremna za nastup na „Dubai Expo 2020“

BEOGRAD – Jedna od naših najvećih muzičkih zvezda, vokalna umetnica, kompozitorka i kreativna ambasadorka platforme “Srbija stvara” Lena Kovačević održaće dva ekskluzivna nastupa u Paviljonu Srbije na „Dubai Expo 2020“.

Ona će nastupiti 15. i 16. oktobra i zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem izvešće program koji nosi naziv „East and West Connect“ („Spajamo istok i zapad“).

Centralna tema nastupa biće povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena Kovačević dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.

Njeni singlovi u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

„Velika je čast u svetu svedočiti o ljubavi prema svojoj zemlji, ali i pričati kroz muziku o zvuku, negovanju tradicije i modernog i povezivanju sa ljudima širom sveta”, izjavila je Lena Kovačević pred nastupa u Dubaiju.

Svetska izložba – Expo 2020 Dubai, biće održana od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a tema s kojom nastupa naša zemlja je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja u samom Paviljonu i na nekim od Expo lokacija naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaće priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstave Srbiju.

U bogatom muzičkom programu dominiraće naši talentovani umetnici, koji su već prepoznati na globalnoj umetničkoj sceni, a sve to uz veliku podršku i naša dva nacionalna hrama kulture Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.