U trendu

„Lihvar“ zatvara „Baštu Fest“ 4. jula na jezeru Perućac

BAJINA BAŠTA – Debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćeranića – „Lihvar“, zatvoriće ovogodišnji „Bašta Fest“ 4. jula na jezeru Perućac, saopštili su organizatori manifestacije, koja počinje 1. jula.

Krimi drama „Lihvar“, premijerno prikazana na 49. FEST-u, gde je i nagrađena nagradom „Milutin Čolić“ za najbolji srpski film, predstavlja prvo domaće ostvarenje snimljeno i završeno tokom pandemije, a mlada ekipa glumaca i saradnika snimanje je završila za samo 15 dana.

Radnja filma prati jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji, kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna.

„Ovo je lokalna i univerzalna priča o dugovanju koja se tiče svih nas“, rekao je reditelj Nemanja Ćeranić.

„Gosti i stanovnici Bajine Bašte će imati priliku da gledaju nešto što nam je blisko, na periferiji, marginalizovano, a nekad i jedva primetno, iako je sve vreme tu oko nas“, predstavio je Ćeranić svoj film.

Takođe je otkrio da je njegov prvi kratki film „Stočar“ učestvovao na prvom „Bašta Festu“ 2014. godine, kao i da mu je velika čast što će biti deo ekipe kao nekada.

U ovom ostvarenju uloge tumače: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Branko Vidaković, Zlatan Vidović, Ivan Đorđević Džudi, Jovo Maksić, Mladen Andrejević, Aleksandar Đurica, Tatjana Venčalovski, i mnogi drugi.

Scenario za „Lihvar“ pisao je mladi autor Strahinja Madžarević, dok su među ostalim saradnicima i Aljoša Ćeranić (producent), Dalibor Vrzić (kompozitor), Milorad Ćitić (montažer) i Dušan Grubin (direktor fotografije).

„Bašta Fest“, međunarodni festival kratkog igranog filma iz Bajine Bašte, ove godine se održava pod sloganom „Oflajn“ od 1. do 4. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.