U trendu

Likovne radionice za decu u Zavodu kulturnog razvitka

BEOGRAD, 26. aprila (Tanjuug) – Redovan radni sastanak direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marka Krstića i renomiranih umetnika bračnog para Marka i Tamare Vukše održan je danas u prostorijama Zavoda gde je dogovoren nastavak već uspešne saradnje u vezi Likovne radionicu za decu, javila je ta beogradska ustanova.
Ovaj umetnički par već godinama u tom prostoru održava svoju poznatu radionicu za decu u kreativnoj i veseloj atmosferi, a najmlađi kreativci, radoznali stvaraoci i vešti likovni umetnici su polaznici ovog kursa, koji Zavod vidi kao deo svoje šire delatnosti i društvene odgovornosti.
Na sastanku je bilo reči o nastavku procesa radionice i organizaciji tradicionalne, godišnje izložbe radova u Galeriji Zavoda, kao i o mogućnostima proširivanja saradnje, pri čemu bi se na originalan način obogatilo polje kreativnog stvaralaštva.
Dogovoreno je stvaranje publikacije o likovnoj umetnosti koja će dati adekvatne preporuke i savete kako pravilno razvijati svoj dar i talente.
Prijatan razgovor između direktora Krstića i umetničkog para Vukša doneo je mnogo novih kreativnih ideja koje će Zavod nastaviti da razvija u narednom periodu u cilju podrške umetnosti i kulturnog razvitka mladih naraštaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar