U trendu

Londonski Miror o Bojsijevoj ljubavi prema Srbiji

LONDON – Londonski list „Sandej Miror“ u tekstu pod naslovom „Bojsi u Srbiji dočekan kao heroj“, piše o odnosu koji britanski glumac Džon Čalis ima prema našoj zemlji.

Čalis je članak iz štampanog izdanja Mirora danas okačio na svoj Tviter uz opasku: „Kushty!“, koja je u „Mućkama“ bila omiljena poštapalica jednog od glavnih junaka, sitnog preprodavca na crno Del Boja Trotera, u tumačenju Dejvida DŽejsona.

U jednoj od najgledanijih i najomiljenijih britanskih humorističkih serija svih vremena, koja je od početka osamdesetih bila emitovana naredne tri decenije, Čalis je igrao lik namazanog prodavca polovnih automobila.

Povodom izuzetne popularnosti serije u Srbiji Čalis je u našoj zemlji boravio nekoliko puta, snimivši o svojim iskustvima dokumentarac „Bojsi u Beogradu“.

List podseća da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u znak zahvalnosti, ponudio Čalisu počasno državljanstvo Srbije.

„Ponosan sam što je sjajni glumac i moj prijatelj Čalis toplo prihvaćen u Beogradu i Srbiji. Naša zemlja ima mnogo prijatelja u svetu koji je promovišu svuda gde idu, a mi ta prijateljstva moramo čuvati i negovati“, naveo je Vesić, a preneo Miror.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.