U trendu

Low Fi festival u Barutani

Low Fi Video Project, multimedijalna grupa Kosmoplovci i Dom omladine Beograda stoje iza Prvog srbijanskog festivala električnoga filma, još jednog low fi sabora koji je u ponedeljak 19. avgusta – na Preobraženje, počeo u Barutani na Kalemegdanu. Festival će trajati do 22. avgusta (sve projekcije su od 21 čas), a u takmičarskom delu najavljena je selekcija od čak 43 kratka niskobudžetna ostvarenja, nastala u proteklih godinu dana. Najboljima će biti dodeljena za ove vode prestižna priznanja Zlatno kolo, a o tome ko je najbolji odlučivaće žiri (moramo primetiti, impozantan i kompetentan, što je, nažalost, za domaće manifestacije pre izuzetak no pravilo) koji čine Dinko Tucaković, Rastko Ćirić, Miroslav Mipi Savić, Aleksandar Vasiljević, Ivana Ćirica i Milan Pavlović.

Pored takmičarskog dela postoji i prateći program u okviru kog će biti prikazana selekcija animacija sa italijanskog Državnog instituta za umetnost u Urbinu, selekcija filmova The Love Show (kuratori Kristijan Bruno i Natalija Vekić). U ponedeljak je, u okviru pratećeg programa, prikazan film „Rosewell“, ostvarenje američkog reditelja Bila Brauna.

Za četvrtak veče planirana je dodela nagrada i, kako organizatori kažu, fešta do zore. No, to nije sve. Tu su i demo parti Scene Strike 6 i grafička strip radionica za sve zainteresovane, izložba stripova u nastajanju, koncerti „Grešnika“, Mirka Petrovića, „Korožn“, a za kraj je predviđen DJ Darko Džambasov.

Više informacija na www.lowfivideo.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar