Maja Gojković i Sem Fabrici o kulturi i informisanju

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa šefom Delegacije EU u Republici Srbiji Semom Fabricijem, koji joj je čestitao na izboru na novu funkciju.

Gojković i Fabrici su razmotrili planirane aktivnosti u predstojećem periodu u oblasti kulture i informisanja, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Kako se navodi, oni su razgovarali o unapređenju medijskog prostora, kao i predstojećim aktivnostima na sprovođenju Akcionog plana za primenu Medijske strategije, a Gojković je u tom okviru ukazala na potrebu izmene više zakona u različitim oblastima.

Gojkovićeva je upoznala Fabricija i s početkom aktivnosti radnih grupa za bezbednost i zaštitu novinara, kao i za implemetanciju Medijske strategije.

Ambasador Fabrici je pozdravio usvajanje akcionog plana za Medijsku strategiju, naglasivši da najzahtevniji deo posla tek predstoji u fazi njene primene.

Isto tako je pozdravio i formiranje radne grupe za sprovođenje strategije i ohrabrio Vladu da nastavi da radi na inkluzivan i konstruktivan način, kao što je to bio slučaj sa izradom Akcionog plana, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.