U trendu

Maja Gojković uputila izraze saučešća porodici Minje Sub

BEOGRAD – Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća porodici Minje Subote, u kojem je navela da je sa velikom tugom primila vest o smrti ovog voditelja, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture.

„Sa velikom tugom sam primila vest o smrti Minje Subote. Kulturna i muzička scena Srbije ostale su bez čoveka koji je svoj život i stvaralaštvo posvetio muzici. Ostaće upamćen po svom detinjastom duhu i mladalačkoj energiji zahvaljujući decenijama koje su obeležene njegovim pasioniranim stvaranjem i komponovanjem za najmlađe“, navela je Gojković u saopštenju.

Prema rečima Gojković, legendarni „Muzički tobogan“ uz koji su odrastale čitave generacije dece neraskidivo ide uz njegovo ime – čoveka koji je u sebi nosio ljubav prema muzici i lice koje je obeležilo tadašnju Televiziju Beograd.

„Prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti, žaru za pesmom, igrom i životom, pamtićemo ga kao simbola jednog vremena zahvaljujući čijoj su vanrednoj posvećenosti i radu sa najmlađima, stvoreni trajni mostovi među generacijama sa svih prostora bivše Jugoslavije. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća“, poručila je Gojković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar