U trendu

Maja Louis objavila novi album „Krila“

BEOGRAD – Muzičarka Maja Louis objavila je danas drugi studijski album „Krila“, a istovremeno je objavljen i video spot za pesmu “Krila”, u izdanju diskografske kuće “Lampshade Media”.

Kako navode iz izdavaštva, novim materijalom umetnica nastavlja da gradi autentičnost, koja je dobro potkovana muzičkim legitimitetom porodice Louis, koju čini rođeni brat Marko, kao i pokojni otac Ljubiša Stojanović Louis.

Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak Maja je najavila već prvim singlom „Majo probudi se“ tokom pandemije, krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r’n’b, hip hop, funk) i želje da piše istovremeno o svojoj unutrašnjoj snazi i ranjivosti.

Pevačica, pisac tekstova, kompozitorka Maja Louis je uvek veoma iskrena u svojim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, kroz refleksiju snažnih emocija – ponekad još uvek povređena, ili skroz oslobođena.

„Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem, ja napišem – i oslobodim se na taj način. Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva i emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u leđa kao i meni“, kaže Maja.

Kao umetnica uvek spremna da eksperimentiše, Maja je za album pripremila mešavinu žanrova – r’n’b, fank i soul uz primese hip hopa.

Album otvara istoimena pesma “Krila” koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije uz lirsku kompleksnost.
Samopouzdanje i pozitivna osećanja oslikavaju zarazan ritam i raspevanost u pesmama “Žurka” i „Znaj da si uspela“.

Numera „Gde nestaše one pesme stare“ obrada je pesme koju je izvodio čuveni Louis, koja je veoma draga Maji i njenom bratu Marku, i jedva je čekala da je izvedu zajedno, jer ih vezuje za oca, kako je objasnila Maja.

Suštinu ljubavi, naklonost i slabosti reflektuju pesme ““Kafena kašika“ i “Sve će biti OK”.

Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću, kao serija sa nekoliko epizoda i poglavlja.

Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko, produkciju i miks potpisuje Marko Louis.

Na albumu sviraju Aleksandar Dragutinović Šekspir (bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (gitare) i Goran Savić Čaki (bubanj), dok fotografiju i režiju spota “Krila” potpisuje Dragan Jereminov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.