U trendu

Majstor baleta Bordoni na master klasu u BG od 18. januara

BEOGRAD – Institut za umetničku igru iz Beograda organizovaće tradicionalni majstorski kurs “Winter Intensive Masterclaš 2021 – klasičan balet” od 18. do 23. januara, koji će voditi majstor baleta iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

Master klas će obuhvatiti vežbe klasičnog baleta po “Vaganova” sistemu sa akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, duetskoj igri i repertoaru.

Intensive Ballet Masterclaš namenjen je učenicima Osnovnih (3. i 4. razred) i Srednjih baletskih škola (1, 2, 3. i 4. razred), kao i profesionalnim igračima.

Bordoni je diplomirao na čuvenoj Dance National Academy, a onda je nastavio usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.Vaganova u Sankt Petersburgu.

Završna teza njegovog rada bila je “Metodologija klasičnog baleta i duetska igra”, nakon čega je nastavio specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov, gde se bavio obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

U Teatru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u predstavama “Labudovo jezero”, “Don Kihot”, “Talisman”, “Korsar”, “Bajadera” i mnogim drugim poznatim baletima.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama Italije i Rusije.
Projekat master klasa Bordonija je realizovan u saradnji sa “Ašociation and Artistic Management M. A. Artists”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar