U trendu

Manji deo Dalmatinske ulice dobija ime po Vladeti Jerotiću

BEOGRAD – Na današnjem sastanku predsednice Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andree Radulović sa predstavnicima Zadužbine Vladete Jerotića i akademikom Draganom Simeunovićem, predloženoje da manji deo Dalmatinske ulice, od Francuske do DŽordža Vašingtona, ponese ime ovog velikog književnika i akademika SANU.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, saopšteno je iz sekretarijata za informisanje grada Beograda.

„To će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda, 8. novembra“, kazala je Radulović i dodala da je Inicijativu za preimenovanje Dalmatinske ulice podneo gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po ovim velikim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar