U trendu

Mašimo za Tanjug: Navikao sam da imam dobre koncerte u BG

BEOGRAD – Domaći rok bend „Deca loših muzičara“ i hrvatski pop muzičar Masimo Savić sinoć su održali nastupe drugog dana 19. Beer festa na beogradskom Ušću.

Masimo je specijalno za Tanjug izjavio kako je navikao da u Beogradu ima duge i dobre koncerte, te da je ove noći planiran ipak kraći program od sat vremena, te da je izazov napraviti set listu za ovakav format.

„Repertoar za koncert je najteže napraviti, ne samo za festival Beer fest, već i inače za samostalne velike koncerte. Kreirati set listu pesama za mene je kao pisanje scenarija za film. Mora tu da ima sve: početak, razradu, zaplet, rasplet“, ocenio je Masimo za Tanjug.

Naravno, kada neki ostvareni muzički umetnik kao Masimo ima toliko hitova kao vođa ranijeg art rok sastava „Dorijan Grej“ i u veoma uspešnoj solo karijeri, teško je sastaviti listu da svi budu zadovoljni.

„Zapravo, jako volim ove koncerte jer traju samo sat vremena i to jeste kratko, ali pruža izazov, jer na ovakvom festivalu onda ubacim više brzih pesama koji povuku na rok i onda tek ima i neka sentiš numera“, otkrio je Masimo za Tanjug.

Pre više od 15 godina, Masimo se vratio posle duže pauze u kulturni život Beograda i Srbije prvo koncertima u tadašnjem Domu sindikata, da bi ubrzo prešao u veći prostor Sava centar i lanac klubova BitefArtCafe u kojima je nastupao redovno i tokom pandemije korona virusa.

Prošle godine u septembru prvi put je imao veoma uspešan koncert na Stadionu Tašmajdan.

Deluje da je veoma lako osvojio srpsku publiku sa toliko uvek unapred rasprodatih nastupa, i ta ljubav, veza, energija, hemija se neguje i održava godinama.

„Jeste možda bilo lako bilo osvajati, jer ipak svi govorimo istim jezikom, nije nam potreban prevod. Svi smo ranije bili jedna ista velika zemlja. Beograd je bio i moj glavni grad tada, a opet bio sam kod vas bio poznat i „80-ih godina. Sada je to glavni grad jedne druge zemlje koju veoma volim. Danas sam ovde, sutra u Hrvatskoj, prekosutra u Ljubljani, onda dalje u Makedoniji, dakle za mene je to i dalje slično kao nekada“, zaključio je Masimo.

Nakon susreta sa medijima, Masimo je održao efektan nastup od punih sat vremena i počeo je sa hitom „Nama se nikud ne žuri“, hit duet sa pop rok grupom „Vatra“ (frontmen pevač i tekstopisac Ivan Dečak), i otpevao noviju numeru „Mali krug velikih ljudi“ takođe u saradnji sa istim bendom.

Masimo je poželeo nesuđenoj dragoj „Sretan put“, bio zatečen u sjajnoj numeri „Ođednom ti“, i pružio srečnoj publici antologijski „Sjaj u tami“.

Sa albuma „Vještina“ pop pevač je iznedrio ove magične noći kompoziciju „Gracija“ (obrada hita hrvatske grupe „Azra“ i lidera Branimira DŽonija Štulića) i „Zamisli život u ritmu muzike za ples“ (Mašimova verzija, rimejk grupe „Film“ i Jure Stublića).

Nakratko je Masimo romantično i muzički otputovao u „Indiju“, a uz veliku euforiju iskrenih ljubitelja njegove muzike podario kultne kompozicije kroz jedan koloplet vezanih pesama – „Stranac u noći“, „Benzina“, „Samo za tvoje oči“ i „Samo jedan dan“.

Grupa DLM – Deca loših muzičara je pre Mašima napravila zanimljivu rok atmosferu sa hitovima „Vlade Divac“, „Dezodorans“, „Dobar dan“ ili „Ljubav“ iz predstave „Virus“ (1998) Siniše Kovačevića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.