U trendu

Mikelsen: Fantastično je u Sarajevu

SARAJEVO – Danski glumac Mads Mikelsen prošetao je danas crvenim tepihom Sarajevo film festivala, gde će mu večeras biti uručeno počasno „Srce Sarajeva“.

Mikelsen je na ulazu u sarajevsko Narodno pozorište zastao na kratko da popriča sa novinarima, kao i da se slika sa brojnim mlađim poštovaocima koji su čekali uz ogradu noseći glumčeve fotografije u rukama.

„Iznenađen sam koliko ovde ima ljudi“, rekao je Mikelsen novinarima i dodao da se u Sarajevu oseća „fantastično“ i da mu je velika čašt što je došao.

Mikelsen je rekao da se oseća počastvovanim nagradom „Srce Sarajeva“, pošto je, kako je naveo, dug spisak njegovih heroja koji su je dobili pre njega.

Glumac je priznao i da je po dolasku u Sarajevu isprobao ćevapčiće, konstatujući: „Tako su dobri, mi nemamo tako nešto u Danskoj“.

Upitan koji je ključ njegovog uspeha u glumi, Mikelsen je odgovorio: „Možda zato što to nije bio moj posao snova?“

„Imao sam sreću što sam radio sa fantastičnim ljudima, koji su me gledali različitim očima i mogao sam da iznesem razne likove. To je kombinacija sreće i napornog rada“, rekao je glumac.

Mikelsen je karijeru počeo kao profesionalni plesač, ali je priznao da mu taj posao ne nedostaje, pošto „moraš da ustaneš rano ujutro i da vežbaš osam časova“.

Glumac je rekao da je poslednji put zaplesao u danskom filmu „Još jedna tura“ (2020)“ reditelja Tomasa Vintenberga.

U okviru SFF-a večeras će u sarajevskom Ljetnom kinu Coca-Cola biti prikazan film „Lov“ (2012) Tomasa Vintenberga, u kojem Mikelsen igra glavnu ulogu, a pre projekcije biće mu uručeno priznanje „Srce Sarajeva“.

Glumac je dobitnik počasnog „Srca Sarajeva“ 2020. godine, i izrazio je žaljenje što tada nije mogao da prisustvuje festivalu zbog pandemijskih okolnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar