U trendu

Milenković i „Camerata Academica“ otvorili koncertnu dvoran

NOVI SAD – Srpski virtouz na violini svetske slave Stefan Milenković svirao je sinoć dela Sidinga, Vivaldija, Pjacole, Geršvina, Merkurija i Čajkovskog s novosadskim kamernim orkestrom „Camerata Academica“ i tim koncertom zvanično otvorio novu Gradsku koncertnu dvoranu u Novom Sadu, u kojoj će obavljati funkciju umetničkog direktora.

U okviru dočeka 7529. godine po starom srpskom kalendaru, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar, Camerata Academica, u prvorazrednom kulturnom događaju ugostili su jednog od najvažnijih evropskih džez pijanista Vasila Hadžimanova.

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Hadžimanov se Milenkoviću pridružio u izvedbi numera „Preko brda, preko brega“ i „The Ćristmas Song“, a ceo koncert publika je pratila onlajn, putem platforme visitns.rs, ali i u direktnom prenosu na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Večerašnjim koncertom Novi Sad je otvorio svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu.

Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje „novih mostova“, kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta „Evropska prestonica kulture“.

Za povratak Stefana Milenkovića sa porodicom u Srbiju iz SAD, gde je imao izuzetnu predavačku karijeru na Univerzitetu Ilinois, najzaslužnija je nacionalna platforma „Srbija stvara“ pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar