U trendu

Milovanu Danojliću uručena Drainčeva nagrada

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uručio je danas u Prokuplju „Drainčevu nagradu“ književniku i akademiku Milovanu Danojliću.

Vukosavljević i Danojlić položili su cveće na spomen bistu znamenitog srpskog poete Radeta Drainca i na taj način označili početak drugog dela Drainčevih susreta pesnika koji se u Prokuplju i Toplici održavaju 48. put.

Danojlić je zahvalio na dodeljenoj nagradi i istakao da mu mnogo znači, jer je izričito pesnička i nema nikakvih društvenih računa i političke pozadine.

Vukosavljević je obećao pomoć jugu Srbije koji je prema njegovim rečima izvor raznih talenata koji deluju tiho i skromno.

„Ono što mi kao Ministarstvo kulture možemo je da putem finansiranja različitih projekata pomažemo rad kulture u Prokuplju i to ćemo i nastaviti da činimo“, rekao je Vukosavljević.

On je kazao da Prokuplje ima veoma bogato kulturno nasledje i da će ministarstvo nastojati da i ubuduće pomaže sve kulturne manifestacije koje su od velike važnosti ne samo za taj kraj, nego i za celu Srbiju.

Vukosavljević je kazao da su Drainčevi susreti važni jer su dug prošlosti, kulturi i uspomena na velikog pesnika koju Prokuplje čuva na zavidan način.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.