U trendu

Ministar Šarčević otvorio „Školski dan“ na Sajmu knjiga

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja Mladen Šarčević otvorio je danas „Školski dan“ na Sajmu knjiga u Beogradu kada izdavači predstavljaju programe namenjena đacima, profesorima, bibliotekarima…

Šarčević je napomenuo da bez gužve koju prave najmlađi ljubitelji knjige, Sajam knjiga ne bi bio ono što jeste.

„Školarci od ušteđenog džeparca ovde kupuju knjige koje kasnije između ostalog poklonjaju i svojim roditeljima. Svi sektori obrazovanja danas na Sajmu knjiga na inovativan način predstavljaju svoja izdanja. Imamo štandove sa novim predškolskim programima koji su moderni pod nazivom ‘Godine uzleta’. Postoje različiti programi ministartva koje vodim, od učeničkog zadrugartsva, školovanja za demokratičnost, medije i komunikacije. Kroz srednje obrazovanje biće predstavljeni programi dualni modeli školovanja“ kazao je Šarčević.

On je naveo da će na Sajmu knjiga bioti predstavljene i obrazovne ustanove koje imaju odličan pristup internacinalizaciji svojih programa.

Ministar je naglasio da će posebno interesovanje školske dece i njihovih predavača privući sadržaju izdavača koji štampaju knjige za škole.

„Neki od tih izdavača dobili su sjajne nagrade na sajmu knjiga u frankfurtu. To su svakako sjajni evrospki udžbenici koji su se našli u našem obrazovnosm sistemu“ kazao je Šarčević i pozvao decu da uživaju u „Školskom danu“ na Sajmu knjiga u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.