U trendu

Miomir Petrović objavljuje roman Središnja pustinja

BEOGRAD – Pisac Miomir Petrović objaviće sutra novi roman „Središnja pustinja“ o beogradskom profesoru filma koji predavajući u Emiratima upada u nevolju koja preti da mu ugrozi karijeru i društveni status, saopštila je danas izdavačka kuća Laguna.

Petrović je izjavio da je roman pisao prilikom svog boravka u Dubaiju, ostavivši po strani rukopis na kome je do tada radio, da bi „čulne fascinacije, nova i neispitana sirova iskustva uhvatio dok su još uvek sveža, dok pulsiraju“, prenosi Laguna.

Prema njegovim rečima, „Središnja pustinja“ nije roman o Emiraćanima koliko o Srbima i Hrvatima, „servilnim Indijcima i Pakistancima, obezdušenim Englezima i belim Afrikanerima, simpatičnim Nigerijcima, spetljanim Filipincima, uobraženim Arapima, duševnim Libancima… “

„Rečju, o Vavilonskoj kuli koja nudi globalizam. Na mestu koje se čini najmanje pogodnim za bilo kakav život – beskrajnoj neplodnoj pustinji“, istakao je Petrović, pisac romana „Lisičje ludilo“, „Galerijeve vatre“, „Bakarni bubnjevi“ i drugih.

Laguna je saopštila da je Petrović kao „elegantni prozaista i pažljivi posmatrač složene stvarnosti“ preneo u novom romanu „atmosferu lične i globalne pustinje 21. veka“, dajući prikaz života u Emiratima i neočekivane opise flore, faune, muzike, običaja, džamija i svega onoga što čini taj svet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.