Mira Banjac otvara pozorišni maraton u Somboru

SOMBOR – Proslavljena glumica Mira Banjac otvoriće 13. juna 27. Pozorišni maraton Narodnog pozorišta u Somboru pod sloganom „Liberte, Egalite, Fraternite – Sloboda, jednakost, bratstvo“, najavili su organizatori.

Nakon svečanog otvaranja Maratona u 19 sati, na Velikoj sceni biće odigrana predstava Ateljea 212 „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića, a potom sledi predstava „Striptiz“, autorski projekat Radoslava Milenkovića koju izvodi beogradski „Proces teatar“

Iste noći, publika će imati priliku da pogleda predstavu Kruševačkog pozorišta „Animals“ Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić.

Na Maratonu će biti i dve predstave za decu.

U petak, 14. juna, biće odigrana predstava novosadskog Pozorišta mladih „Snežna kraljica“ H. K. Andersena u režiji Biserke Kolevske, a dan kasnije gostuje Državno pozorište za decu iz Sankt Peterburga s predstavom „Pepeljuga“ u režiji Romana Kamhena.

Drugog maratonskog dana, u petak, 14. juna, gostuje predstava Narodnog teatra iz Bitolja „No(je)va Makedonija“, autorski projekat Kokana Mladenovića, a potom će biće odigrana predstava „Mirna Bosna“ Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog, u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva.

Na kraju druge festivalske večeri biće odigrana predstava „Crvena“ Džona Logana u režiji Danila Marunovića, a u izvođenju Grad Teatra Budva, i „Mapa izmišljene stvarnosti“, autorski projekat Slobodana Beštića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd i u koprodukciji s Prita medija.

U subotu, 15. juna, publika će moći da pogleda predstavu „Večera budala“ u režiji Božidara Đurovića, u izvođenju Zvezdare teatra, „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac, u režiji Đurđe Tešić i izvođenju Ateljea 212, predstavu Državnog pozorišta „Ševčenko“ iz Harkova „Zamak“ Franca Kafke, u režiji Oleksadra Kovshuna.

Maraton zatvara predstava Narodnog pozorišta Sombor „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olje Đorđević.

Predstava će se odigrati na Velikoj sceni, dva sata posle ponoći, a nakon sledi tradicionalni maratonski događaj – Cvetni udar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.