U trendu

Miša Relić: Nasilan pokušaj iseljenja BitefArt Cafea desio se 8. aprila

BEOGRAD – Beogradska kulturna scena je još jednom uzdrmana nakon što su nepoznate osobe u ranim jutarnjim časovima 8. aprila nasilno upale u prostor Letnje scene kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu, kaže za Tanjug Miša Relić vlasnik kluba BitefArtCafe.

Prema Relićevim rečima „ova kulturna institucija, čiji je korisnik po važećem ugovoru koji BitefArtCafe d.o.o. ima sa Odbojkaškim klubom Partizan do 21. aprila 2026. godine, bila je meta pokušaja otimanja od strane neovlašćenih pojedinaca.

„Iako BitefArtCafe d.o.o. ispunjava sve svoje ugovorne obaveze u potpunosti i na vreme, nepoznata lica koja su se pozvala na novu upravu OK Partizan ušla su u prostor u državini BitefartCafe d.o.o na Kalemegdanu. Radnik obezbeđenja kluba koji štiti pokretnu i nepokretnu imovinu kluba je pokušao da spreči upad i obavestio policiju, ali je nađačan od strane napadača, a policijska patrola je došla ali je bez intervencije i napustila mesto“ kaže Reljić.

Kako Relić navodi Klub BitefArtCafe već mesecima ima probleme sa novom upravom OK Partizan.

„Pored važećeg ugovora nova uprava kluba želi da nasilno i protivpravno preuzme prostor koji BitefArtCafe koristi od 2008. godine kako bi ga ustupili drugim korisnicima, koji bi prostor koristili u nepoznate svrhe“ kaže Reljić.

On naglašava da je „OK Partizan je prvo pokušao pisanim putem da raskine ugovor sa firmom BitefArtCafe d.o.o., ali je odbio ovaj pravno neosnovan zahtev jer uredno izmiruje sve svoje obaveze“.

„Naredni pokušaj je pretnja nasilnim iseljenjem, koje je obezbeđenje kluba BitefArtCafe do 8. aprila uspelo da spreči. Pojavom grupe gore navedenih lica noćni čuvar kluba BitefArtCafe je izbačen iz predmetnog prostora“ kaže Relić.

Klub BitefArtCafe je kultni gradski klub i svojevrsna kulturna ustanova grada Beograda.

Ovaj prostor je dugogodišnji deo beogradske kulturne scene i ima veliki značaj za razvoj muzičke scene u našem gradu.

Mnoge svetske i regionalne zvezde održale su koncert u BitefArtCafeu.

Relić, poziva institucije grada Beograda i Republike Srbije da spreče ovakvo protivpravno delovanje OK Partizan i nasilničko upadanje u prostor koji koristi BitefArtCafe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.