U trendu

Mitrović: Otuđenost je tema filma Komedija na tri sprata

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Sandra Mitrović koja je govorila o svom debitantskom filmu „Komedija na tri sprata“.

Mitrović je rekla da je „Komedija na tri sprata“ ansambl film, koji „ima više junaka, pratimo više priča i svaka ima neku svoju temu“, a u „zavisnosti sa kim se gledalac poveže i čija priča ga dotakne nešto će izvući kao poruku“.

„Zajednička tema svih junaka je otuđenost. Svi se bave svojim problemima i svako ima nenormalne stvari koje mu se dešavaju u danu kad se film dešava, a niko ne obraća pažnju na zgradu i zajednicu koju su zapustili“, istakla je rediteljka.

Prema njenim rečima, poruka filma je da „živimo u brzom vremenu i nemamo vremena za ljude koji su dobronamerni, svuda su oko nas, a stavljamo ih na stranu nadajući se da će uvek biti tu“.

Odrastajući u staroj zgardi u Beogradu gde se znaju komšije“, Mitrović je iskusila „otuđenost, izolaciju čoveka, pojedinca živeći u Engleskoj i Americi gde komšijski odnosi ne postoje“.

Najzahtevniji deo film sniman u vodi, a najveći deo budžeta je potrošeni na poslednjih 20 minuta, rekla je rediteljka.

„Izgradili smo deo seta u bazenu i onda potopili sve što smo izgradili. Izgledalo je nenormalno dobro. Ulaziš u bazen, vidiš deo seta kog si snimao dva meseca… Nismo znali šta će se desiti kad pustiš vodu. Niko to nije radio ranije. Uveravali su nas da će biti sve okej. I bilo je“, rekla je Mitrović.

Prema njenim rečima, „glumci su bili fenomenalni“ jer je „toliko loženje kad radiš novo, drugačije i svi su bili pod euforijom“.

Mitrović je rekla da je glavnu ulogu vodoinstalatera Milenka pisala za Slobodana Bodu Ninkovića sa kojim je radila i ranije, dok se Seka Sabljić iznenadila njenom mladošću kad ju je prvi put videla preko video poziva nakon što je prihvatila ulogu.
„Nije mi bilo svejedno kad su svi pristali i shvatila kakvu glumačku ekipu treba da predvodim. Njima se jako dopao scenario i ukazali su mi povernje da ih vodim kroz projekat i nadam se da sam opravdala to poverenje“; rekla je Mitrović.

Sa iskustvom snimanja u Sjedinjenim Državama i Engleskoj, Mitrović je ocenila da u odnosu na Srbiju „razlika u kvalitetu produkcije i ekipe nije nikakva“.

„Stvarno mislim da mi u Srbiji imamo nenormalno dobar kadar. Najveća razlika su budžeti i proces kastinga. Mi smo manja sredina lakše je da dođeš do većih glumačkih imena. U Americi je to nemoguće, pogotovo debitantu da neko uopšte pročita scenario“, rekla je Mitrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar