U trendu

Mjuzikl o Milevi Marić na sceni Srpskog narodog pozorišta

NOVI SAD – Mjuzikl „Ja sam Mileva Marić Einstein“ biće premijerno izveden 23. maja u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Jovan Đorđević“, navodi se u saopštenju Viva Dance Academy iz Novog Sada.

Mjuzikl će imati dva izvođenja, u 18 i 20 časova, sa dve glumačke postavke koje su paralelno pripremale predstavu.

Plesna predstava od 16 činova u trajanju od 55 minuta inspirisana je knjigom američke spisateljice Marije Benedikt „The other Einstein“, a režiju potpisuju reditelji Vladislav Velikovski i Ivan Vanja Alač.
Reč je o 7. izvođenju mjuzikla u čijoj realizaciji je učestvovalo 66 mladih i talentovanih pevača, glumaca i plesača.

Pored atraktivnih koreografija i kostima 40 plesača najtrofejnijeg kluba u državi Viva Dance Academy, publika će uživati i u specijalnim gostima, pevačima i plesačima iz Novog Sada.

Kao tradicionalni gosti u mjuziklu pojaviće se plesni klub „Point“ iz Novog Sada koji vodi balerina Milana Mitrović.

Na kraju predstave će nastupati i hor „Sveti Roman Slatkopojac“ iz Petrovaradina.

Glavna uloga Mileve Marić Einstein poverena je balerinama Anđeli Joković i Uni Duraković, koje se ubrajaju u najtrofejnije i najuspešnije mlade plesače u Srbiji. Osim njih, na sceni SNP-a igraće Nikolina Janković, Sara Miljević, Simona Bajić i Mia Živković, Luka Stanković, Stefan Sabo, Srna Matković, Milorad Miljaković i Maja Brukner.

Koreografiju potpisuje predsednica Svetske plesne organizacije od 2010. i dobitnica svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu Gordana Oreščanin, a u timu su i koreografi Aleksandar Boškov i Staša Kukić.

Za dizajn svetla zadužen je student Akademije umetnosti Tihomir Stojšin.

Ukupno 189 kostima napravila je nekadašnja balerina Viva Dance-a, a danas kostimografkinja Nataša Vraneševish, dok je vrlo zahtevne scenske rekvizite i kostime pripremila
kostimografkinja Kristina Babić.

Tekstove pesama specijano za ovaj mjuzikl pripremile su Marina Kozačenkov i Slavica Ljujić, dok je u snimanju pesama učestvovao Branislav Bane Tomić.

Muzičku matricu izvele su Bojana Jovanović i Nina Uzelac iz benda „String duo ŽPU“, dok je pojedina originalna scenografska rešenja dao profesor Vidoje Tucović.

Produkcija je realizovana pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada – evropske prestonice kulture, a predstava će biti izvedena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar