U trendu

Modni performans Marine Mićanović u Bruklinu

NJUJORK – Poznata srpska modna dizajnerka Marina Mićanović je u Bruklinu (Njujork) održala reviju na kojoj je predstavila svoju novu kolekciju.

To je četvrta revija ove umetnice u Njujorku – najpre se dva puta predstavila u okviru njujorške Nedelje mode, a potom je učestvovala u humanitarnom projektu sa namerom obnove srpske crkve u tom gradu.
Sada se odazvala pozivu organizacije “Raw artist” da postane njihov član i održi reviju u sklopu velikog umetničkog projekta koji se održava na nekoliko lokacija u Njujorku.

“Raw artist” je internacionalna umetnička organizacija koja deluje na području Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, Kanade i Australije.

“U odnosu na moje prethodne revije koje su prevashodno imale taj modni pečat, ovo je više umetnička priča”, kaže dizajnerka.
Mićanović je odabrala Bruklin i Art bazar kao lokaciju za održavanje revije jer je “taj deo grada prava oaza za umetnike i po tome je poslednjih godina poznat u svetu”.

“Oduševljava me taj duh umetnosti, slobode i nezavisnosti koji karakteriše ovaj deo grada”, kaže Mićanović i dodaje da ima ponudu da sa “Raw artist” organizuje reviju u još nekoj zemlji i da joj se najviše sviđa ideja da to bude Australija.

Kolekcija srpske dizajnerke je izazvala veliko oduševljenje prisutnih.
Nastala tokom prethodnih šest meseci, nejvećim delom je čine večernje koktel haljine u crnoj, beloj i bež boji od brokata, štofa i kože.

Upečatljivi su detalji od kože koji su ručno ušivani i prisutne su simetrija i geometrija.

“Zahvaljujući poslu, prethodnih meseci sam uspela da obiđem mnoge zanimljive gradove i to me jako obogatilo. Videla sam i doživela Los Anđeles, Boston, Mineapolis, Čikago, Vašington, Orlando, Las Vegas. Ljudi koje upoznajem na tim putovanjima inspirisali su me da napravim kolekciju koja je istovremeno jednostavna i snažna. Lepotu pronalazim svuda, a najviše u detaljima”, objasnila je Mićanović.

Mićanović ne miruje pa u narednom periodu planira da otvori pop-up store u Sohou i postdiplomske studije na čuvenoj modnoj akademiji Parsons.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.