U trendu

Montažerka Olga Košarić dobila nagradu u Veneciji

BEOGRAD – Olga Košarić, montažerka srpskog debitantskog igranog filma „Da li ste videli ovu ženu“ reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, koji je premijerno prikazan na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru zvaničnog takmičarskog programa „Međunarodne nedelje filmske kritike“ (Settimana Internazionale della Critica), dobitnica je specijalne nagrade u kategoriji umetnika do 40 godina, saopštili su producenti filma.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku Olgi Košarić.

„Čestitam Vam na osvojenoj nagradi na prestižnom Filmskom festivalu u Veneciji. Nagrada je potvrda Vašeg predanog rada i posvećenosti, čime ste ujedno doprineli promociji Srbije i naše kinematografije. Sigurna sam da će ova nagrada biti podstrek u Vašem daljem radu, a Vaš profesionalizam, odlučnost i fokusiranost doprineti boljem pozicioniranju srpskog filma u evropskim i svetskim okvirima“ napisala je Gojković čestitajući Olgi Košarić.

Žanrovski film „Da li ste videli ovu ženu“ je drama s elementima komedije i horora koja govori o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.

Pored glavne uloge koju igra Ksenija Marinković u pratećim rolama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.