MSUB: Vođenja kroz izložbu venčanica Gotjea i tokom januara

BEOGRAD – Stručna vođenja kroz izložbu „Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“ kao i posebne radionice namenjene deci, nastavljaju se i tokom januara, svakog vikenda, najavili su iz Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Tema četvrtog stručnog vođenja istoričara mode Stefana Šarića, koje će biti održano ovog vikenda (9. i 10. januar) u podne je „Inspiracija ili kulturna aproprijacija“.

Karte za ovaj termin se mogu kupiti isključivo onlajn putem preko sajta servisa Ticket.rs.

Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima.

Najmlađe posetioce i ovog vikenda u Muzeju savremene umetnosti očekuju radionice, koje realizuje i vodi Natalija Dabić, muzejski edukator i likovni pedagog.

Radionice su namenjene deci uzrasta od 4 do 12 godina, a polaznici će, uz sve propisane mere (obavezno korišćenje zaštitnih maski, dezinfikovanje ruku i obavezno dranje rastojanja od 2 metra, u grupama od najviše desetoro), imati priliku da osim kreativnog izražavanja saznaju razne zanimljivosti vezane za rad i dela umetnika Žana Pola Gotjea.

Radionice se održavaju subotom u dva termina: 13:00 – 14:30 i 15:00 – 16:30 u prostoru MSUB, a materijal koji je potreban za rad je obezbeđen.

„Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“ je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Značajni deo organizovanja ove izložbe je i saradnja privatnog privrednog i kulturnog sektora, budući da je projekat gotovo u potpunosti realizovan uz pomoć brojnih sponzora.

Kompanija Galenika a.d. Beograd kao premijum sponzor se sa velikim zadovoljstvom uključila u podršku projekta.

Izložba traje do 14.februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.