U trendu

Muzičko-plesni performans „Kabare“ u Savamali

BEOGRAD – Baletski umetnici Narodnog pozorišta i profesionalni latino igrači izveli su mužičko-plesni performans pod nazivom „Kabare“, na kaskadnoj terasi između Starog savskog mosta i stambene zgrade BW Residences u Beogradu, a u organizaciji Društva starosedelaca i ljubitelja Savamale i kompanije Belgrade Waterfront.

U predstavi koja je deo kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, učestvovovali su Verica Stanojević, Dušanka Kaličanin, Olga Olćen, Jelena Borović, Brankica Mandić, Miloš Marjan i Marko Vasiljević.

Uz njih je nastupio i operski pevač Dragoljub Bajić.

Marko Vasiljević je pre izvođenja predstave za Tanjug kazao da se raduje što će na otvorenom prostoru s kolegama izvesti koreografski zahtevnu predstavu.

„Reč je o plesnom performansu u kojem ćemo pokretom dočarati borbu između ljubavi, strasti, novca, emocija… Prvi put smo na otvorenom prostoru u čijoj pozadini je voda i oduševljeni smo idejom organizatora da zajedno s publikom ovde večeras uživamo“, kazao je Vasiljević.

Vladimir Branković iz Društva starosedelaca i ljubitelja Savamale kaže da zajedno sa svojim kolegama od 2012. godine pokušava da ovaj deo grada prikaže kao vredan deo Beograda u kojem svi mogu da uživaju na različite načine.

„Organizovali smo niz događaja koji poput ovog večeras koji afirmišu ovaj deo Beograda Nadam se da će u budućnosti sve više ljudi posećivati ovo mesto zbog izutetnih događaja koji će ovde da se organizuju. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Belgrade Waterfront koja nam je pomogla da organizujemo ovako interesantan događaj“, kazao je Branković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.