U trendu

N. Dizdar: Nova pesma i spot „Bez ljubavi“ uoci koncerta u BG

ZAGREB – Hrvatska pop muzičarka Natali Dizdar objavila je novu pesmu i spot “Bez ljubavi” kao deo projekta “BETI”, uoči koncerta u Beogradu – 26. novembra u klubu BitefArtCafe.

“Jako sam srećna zbog ove pesme jer se vraćamo u plesni ritam našeg prvog singla “Slobodna”, i spot odlično dočarava taj jedan klupski moment koji nam, mislim svima, već jako nedostaje”, otkrila je pevačica iz Zadra, koja se vraća u prestonicu Srbije nakon dve godine pauize, a dolazi prvi put tokom pandemije.

Kaže da je pesmu napisala u Njujorku i da će je uvek vratiti na taj period u životu.

„Donela sam je kao vokalni zapis na mobilnom telefonu tako da smo je u ovom bendu slagali mesecima”, objasnila je Dizdar kako je radila sa momcima na ovom projektu, Lukom, Pavlom i Vladom, dok je tekst napisao Denis Spičić, koji se “savršeno uklopio u raspoloženje koje nosi muzika”.
U tom poduhvatu zvanom “BETI”, Natali je sa muzičarima iz grupe „Mayales“ objavila pesme “Slobodna” i “Vili”, a ovo je treća u nizu.

Pesmu “Bez ljubavi” dodatno je začinio i razigrani video spot koji rediteljski potpisuje Natalin rođeni brat Filip, koji je otkrio i kakva je bila atmosfera na snimanju.

“Spot je zamišljen kao igra svetla i boja koja se polako razvija uz pesmu. Ideja je bila stvoriti atmosferični spot koji će naglasiti pesmu, a ne odvlačiti od nje. Kako ovo nije Natali Dizdar već projekat BETI, moja pažnja je posebno bila usmerena da uhvatim energiju i spontane trenutke između članova benda koji se mogu videti i u spotu”, otkrivao je pojedinosti procesa saradnje reditelj i Natalin brat.

Kaže da je na snimanju atmosfera bila opuštena i zabavna, jer su svi i privatno u dobrim odnosima.

“A i dobio sam priliku da nakon dugo vremena okupim ekipu i prijatelje sa kojima sam nekad snimao spotove”, kaže njen brat.

O ovoj bratsko – sestrinskoj saradnji Natali je imala samo reči hvale.

“Uživali smo na setu snimanja spota, dugo nisam radila sa Filipom i bilo je stvarno zabavno što mislim da se može osetiti i na samom spotu”, naglasila je za spot “Bez ljubavi“, a ta pesma je dostupna na svim digitalnim servisima.
Tokom pandemije nastao je i singl “Kad mislim na to”, a u završnoj pripremi je i nekoliko novih numera koje namerava da publikuje u obliku EP-a.

Takođe, najavila je saradnju sa mističnim elektro pop duom “Nipplepeople” iz Zagreba.

Muzičarka je od 2004. godine objavila tri studijska albuma, od kojih je prvi „Natali Dizdar“ (2005) za diskografsku kuću „Croatia Records“, a ostali za izdavača „Agapa“ – „Pronađi put“ (2009) i „Iluzije“ (2017), kao i živi album „ZKM Live“ (2012), sa koncerta u Zagrebačkom kazalištu mladih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.