U trendu

„Na Drini ćuprija“ ponovo na sceni Madlenianuma 20. decembra

BEOGRAD – Posle skoro mesec dana od zatvaranja svojih vrata za posetioce, zbog pooštravanja mera protiv Kovida-19, Opera i teatar Madlenianum nastavljaju da igraju za svoju vernu publiku, a u nedelju 20. decembra od 12 časova biće izvedena monodrama „Na Drini ćuprija“, nastala po čuvenom romanu Ive Andrića u dramskom tumačenju glumca Tihomira Stanića, koji ovo delo maestralno izvodi već skoro 20 godina.

Najpoznatiji roman Ive Andrića, „Na Drini ćurpija“ hronološki prati četiri veka zbivanja oko čuvenog višegradskog mosta preko reke Drine, koji je izgradio veliki vezir Mehmed paša Sokolović, poreklom iz tih krajeva.

Roman „Na Drini ćuprija“ hronološki i romaneskno opisuje svakodnevni život višegradske kasabe kroz vekove i teške prilike u Bosni za srpski živalj.

Ne čudi što je ovaj roman dobio Nobelovu nagradu, i što je do danas ostao obavezna lektira za srednjoškolce.

Odlomke iz Andrićevog dela „Na Drini ćuprija“ Stanić je birao i učio mesecima, u čemu mu je nesebično pomagala dr Ljiljana Mrkić Popović, lektor i profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Poštujući sve mere koje je prepisala Vlada Republike Srbije, Opera i teatar Madlenianum će na nedeljnom nivou objavljivati svoj repertoar.

Karte se mogu kupiti on-line preko sajta www.madlenianum.rs ili rezervisati na blagajni Muzeja Zepter, koja radi svaki dan, sem ponedeljka, od 10 do 17 časova. Ulaznice za predstavu se mogu kupiti i na blagajni Pozorišta u Zemunu dva sata pred predstavu 20. decembra.

Karte će se prodavati sa 50% popusta po jedinstvenoj ceni od 600 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.