U trendu

Na festivalu na Paliću izložba o Svetlani Bojković

PALIĆ – U okviru 27. Festivala evropskog filma Palić, u nedelju, 13. septembra, u 16.30 u Galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, biće otvorena izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ uz prisustvo velike glumice i autora izložbe Zorana Maksimovića.

Istog dana u 13 časova u bioskopu „Abazija“ na Paliću biće otvorena postavka „Velikani srpskog glumišta”, koja objedinjuje portrete velikana pozorišne scene Srbije, a čiji je autor Dragan Despot Đorđević.

U organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, izložba posvećena Svetlani Bojković upriličena je povodom pedesetogodišnjice njenog umetničkog rada i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture koja joj je dodeljena 2019. godine.

U realizaciji izložbe korišćeni su materijali koji su svedočanstvo njene umetničke karijere, a ono se zasniva na bogatoj i raznovrsnoj građi koju čine: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, nagrade i drugo.

Ova izložba je samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza predstavljenih slika stoje biografije, događaji i priče koje su takav životni i profesionalni put gradile i obeležile.

Izložba „Velikani srpskog glumišta”, koju će otvoriti Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić” iz Rabrova, nastala je u organizaciji ovog Udruženja i Centra za kulturu „Veljko Dugošević” Kučevo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar