U trendu

Na proleće TV serija “Deca zla” prema popularnom trileru

BEOGRAD – Producentska kuća iz Beograda “Firefly” otkupila je prava na ekranizaciju popularnog trilera “Deca zla” pisca i sudije Miodraga Majića, javili su iz te produkcije.

Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje početak snimanja, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Kasting za glumačku podelu je u toku, scenaristi TV serijala su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok će reditelji biti Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

“Od trenutka kada se roman „Deca zla” pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju”, izjavio je autor ovog bestselera Miodrag Majić.
“Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja sa Firefly produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje”, istakao je Majić.

Radnja ovog uzbudljivog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara.

Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti.
Potraga za ubicom uvodi publiku u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.
Iako to u početku ne želi, protagonista Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promeniti.

“Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao poverenje za ekranizaciju “Dece zla”, romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult”, rekao je Boban Jevtić, kreativni direktor Firefly produkcije.
“Deca zla” u sebi vešto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno – društvenu analizu naše svakodnevnice, te nas je upravo ta slojevitost privukla i uverila da je ovo projekat za nas.
Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu.”, zaključio je Jevtić.
Produkcija “Firefly” i Telekom Srbija do sada su predstavili auditorijumu malog ekrana kriminalističke TV serije “Tajkun” Miroslava Terzića, “Močvara” Olega Novkovića i “Klan” Bobana Skerlića, čije su druge sezone uveliko naručene i planiraju se za realizaciju.
Osim toga, navedene dve produkcije su snimile i triler horor “Crna svadba” Nemanje Ćipranića, melodramsku misteriju “Kalkanski krugovi” Milana Karadžića i mini seriju “Porodica” Bojana Vuletića, o poslednjim satima na slobodi bivšeg predsednika Srbije – Slobodana Miloševića.
Takođe se pripremaju i TV serije pretežno prema književnim predlošcima: “Konstantinovo raskršće” bazirano na romanu Dejana Stojiljkovića, “Gorila” po čuvenom romanu Gorana Savkovića, “Frust” reditelja Danisa Tanovića, u koprodukciji sa mađarskim partnerom “Joy Rider” kao veliki međunarodni projekat, i “Fatalni saveznik” – ekranizacija špijunskog romana britanskog novinara i pisca BBC-a Tima Sebastiana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar