U trendu

Nagrada „Slobodanka Caca Aleksić“ Branislavi Stefanović

BEOGRAD – Nagradu „Slobodanka Caca Aleksić“ za najbolju režiju predstave za decu u sezoni 2020/21, biće dodeljena Branislavi Stefanović, za predstavu „Ukradeni princ i izgubljena princeza“ malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda 18. maja u Pozorištancu Puž, saopštili su iz tog teatra.

Nagrada je ustanovljena da prisustvo Slobodanke Aleksić bude trajno sačuvano u životu pozorišta za decu, da istakne njen udeo i podstakne nova traženja u oblasti pozorišne režije predstava za decu, koju je Slobodanka Aleksić unapređivala, razvijala i dala posebno obeležje.

Na dodeli nagrade publici će se obratiti Branislav Milićević, Svetlana Bojković, Katarina Žutić, Petar Božović, Miki Manojlović, Lazar Ristovski i mnogi drugi koji su radili sa Slobodankom Aleksić ili bili jednostavno prijatelji, jer je bila čast i privilegija biti Cacin prijatelj i saradnik.

Nagrada „Slobodanka Caca Aleksić“ je unikatna diploma i plaketa s njenim likom, autorsko delo koje su osmislili likovni umetnik profesor Rastko Ćirić i akademski vajar, profesor Miroljub Stamenković Komanča.

Sastavni deo nagrade je i novčani iznos koji donira idejni tvorac ove jedinstvene nagrade Pavle LJujić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar