U trendu

Nagrade za „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“

BEOGRAD – Aleksandra Madžar iz Banjaluke, Jovana Kuzmanović, Jelica Jovanović, Ivana Stojanović i Mladen Marić iz Beograda, kao i Predrag Popović iz Kragujevca i Milena Zlatanović iz Niša dobitnici su nagrada na konkursu za najbolju fotografiju na temu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“.

Na konkurs je Arhipelaga povodom 10 godina rada stiglo je preko 400 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Žiri, koji je u uži izbor uvrstio 30 fotografija 13 autora iz Srbije i regiona saopštio je da odluka o najlepšim fotografijama s knjigom Arhipelaga nije bila jednostavna, kako zbog velikog broja kvalitetnih fotografija, tako i zbog njihove prilične ujednačenosti.

Otuda je žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.

Aleksandra Madžar dobiće pet knjiga iz edicije „Zlatno runo“, Jovana Kuzmanović i Mladen Marić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Predrag Popović, Jelica Jovanović, Ivana Stojanović i Milena Zlatanović dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u „Arhipelag magazinu“, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar