U trendu

Najavljeno snimanje tri nova igrana filma iz serijala „Ratovi zvezda“

LOS ANĐELES – Filmska kuća Lukasfilm najavila je snimanje tri nova igrana filma iz serijala „Ratovi zvezda“, a vest o tome saopštila je predsednica Lukasfilma Ketlin Kenedi prvog dana trodnevne konvencije u čast „Ratova zvezda“, koja se održava u Londonu.

Filmove će režirati Džejms Mangold, Dejv Filoni i Šarmin Obeid-Činoj, a Kenedi je troje filmskih stvaralaca izvela na binu tokom najave novih nastavaka popularnog serijala, prenosi Glas Amerike.

Film Džejmsa Mangolda vraća se u rane dane džedaja. Filonijev će biti posvećen „novoj republici“ i zaokružiće povezane priče koje su ispričane u Diznijevim serijama „Mandalorian“, „Knjiga Bobe Feta“, „Asoka“ i drugim.

Film Šarmin Obeid-Činoj fokusiraće se na događaje posle onih opisanih u „Usponu Skajvokera“, a Dejzi Ridli se vraća u ulozi junakinje Rej, koja gradi novi red džedaja.

Mangold je reditelj „Logana“ – desetog filma iz serijala X-Men, a takođe je režirao i novo, peto izdanje „Indijane Džons“ (Indiana Jones and the Dial of Destiny).

Filoni je autor Mandaloriana i Asoke, a Obaid-Činoj, kanadska rediteljka, novinarka i aktivistkinja režirala je „“Gospođicu Marvel“ i Oskarom nagrađeni kratki dokumentarni film „Saving Face.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.