U trendu

Najgledaniji filmovi 2021. u Kombank Dvorani od 27. januara

BEOGRAD – Domaći filmovi „Toma“ Dragana Bjelogrlića, „Južni vetar 2: Ubrzanje“ Miloša Avramovića, grčko-američko ostvarenje „Božiji čovek“ srpske rediteljke Jelene Popović, uz još 12 stranih hitova, od 27. januara do 2. februara će biti ponovo na repertoaru bioskopa Kombank Dvorana i Cine Grand u Beogradu, saopštili su distributeri.

Sedam dana akcije naziva „Best Of“ u ovim bioskopima podrazumeva simboličnu cenu karata (350 dinara) za svih 15 filmova koji su obeležili prethodnu godinu po velikoj gledanosti u salama Beograda i širom Srbije.

Kako navode iz direkcije Kombank Dvorane, u ovoj ustanovi kulture biografski muzički film o Tomi Zdravkoviću – „Toma“ zabeležio je tokom 2021. gledanost od 21.500 ljudi, „Južni vetar 2“ je dostigao 8.700, dok je duhovnu dramu „Božiji čovek“ odgledalo oko 5.000 posetioca.

Podsetimo, ubedljivo najgledaniji film 2021. godine „Toma“ u Srbiji i regionu je imao neverovatan uspeh sa više od milion i 100 000 gledalaca, dok je „Južni vetar 2: Ubrzanje“ dostigao cifru od 700 000 prodatih karata.

Istovremeno, oboreni su i rekordi gledanja filmova strane produkcije, tako da je publika osetila potrebu da i tokom pandemije korona virusa sve više uživa u bioskopskom mraku i velikom platnu.

Prošla godina će tako ostati upamćena prema zaista velikoj poseti bioskopskih projekcija domaće i strane produkcije.

Ljubitelji visokobudžetnih holivudskih hit ostvarenja će tako moći da pogledaju – spektakl akciju iz serijala o agentu 007 – „Nije vreme za umiranje“, kao poslednji film o Džejmsu Bondu u liku glumca Danijela Krega, triler drama “Gučijevi” Ridlija Skota, o čuvenoj modnoj imperiji gde igraju Lejdi Gaga, Al Paćino, Džeremi Ajrons, Džared Leto.

Dugo očekivani hit o super herojima „Spajdermen: Put bez povratka“ suočava ovog junaka sa svojim bivšim negativcima iz prethodnih serijala, a na repertoaru je i „Zlica“ o čuvenoj zloći iz priče o „101 dalmatincu“, akcije „Paklene ulice 9“, „Šeng Či – Legenda o 10 prstenova“, horor saga „Prizivanje zla 3: Đavo me je naterao“.

Super heroji su akteri i hit filmova „Večni“ sa Anđelinom Džoli i Selmom Hajek, „Venom 2“, a filmofili će se podsetiti i misteriozne SF avanture „Dina“, ljubavne drame „After – posle pada“ i sportske fantazije za decu „Svemirski basket – Novo nasleđe“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.