U trendu

Narodna biblioteka i Zavod potpisali Protokol o saradnji

BEOGRAD – Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marko Krstić i v. d. upravnik Narodne biblioteke Srbije (NBS) dr Vladimir Pištalo danas u prostorijama Zavoda potpisali su značajan Protokol o dugoročnoj saradnji, javili su iz direkcije Zavoda.

Potpisanim Protokolom stvaraju se uslovi za što bolju i kompletniju prezentaciju samostalnih i zajedničkih radova iz oblasti kulture i bibliotečko-informacione delatnosti.

Na taj način, Narodna biblioteka i Zavod udruženjem svojih kreativnih potencijala radiće zajedno na afirmaciji kulture Republike Srbije i navedene delatnosti, kako navode iz Zavoda.

Potpisnici Protokola, direktor Zavoda Marko Krstić i v.d. upravnik NBS – kniževnik Vladimir Pištalo istakli su važnost saradnje dve institucije i potvrdili nameru da u partnerskom odnosu rade na ostvarivanju ciljeva od značaja za delatnost biblioteke i kulturu srpskog naroda.
Ovaj važan dokument je realizovan radi jačanja međusobne saradnje dve republičke ustanove kulture.

U saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, institucije će razvijati različite kreativne projekate u cilju kulturnog razvoja Srbije, zaključeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar