U trendu

Nastupom Janoška Ansambla otvoren ArtLink festival

BEOGRAD – Fantastičnim nastupom Janoška Ansambla iz Slovačke, sinoć je uprkos kiši na beogradskom Kalemegdanu zvanično otvoren jubilarni regionalni ArtLink Festival.

Ni provala oblaka i nužno pomeranje koncerta za kasniji termin nisu obeshrabrili i pokolebali fantastični Ansambl Janoška i veličanstvenu beogradsku publiku da koncert za zvanično otvaranje ovogodidšnjeg ArtLink Festivala učine nezaboravnim kulturnim događajem i doživljajem za sve prisutne – na sceni i ispred nje.

Svetski priznati velemajstori improvizacije iz Slovačke – klasičnog obrazovanja i višežanrovskog izvođačkog opusa, svojom autentičnom i vrsnom interpretacijom dela raznorodnog svetskog muzičkog nasleđa opravdali su sva očekivanja i strpljenje njihovih poklonika na ikoničnoj Sceni kod Pobednika.

„Predstavlja mi posebnu čast da vam najavim da će Ansambl Janoška večeras pred našom publikom održati svetsku premijeru njihovog novog albuma „Big B. u čijem imenu slovo „B“ simbolizuje i naš grad, Beograd i Festival ima čast da dobije prvi primerak CDa“, u pozdravnoj reči prisutnima je naglasila direktorka i osnivač ArtLink Festivala, Jovana Višekruna Janković.

Koncertni program ArtLink Festivala nastavlja se koncertima eminentnog Izraelskog pianiste Adija Nojhausa 27.juna kod Nebojšine kule, odnosno 28.juna u novoj Koncertnoj dvorani u Novom Sadu. Koncertom Kamerate Balkanike, dirigenta i violiniste Fedora Rudina i violončeliste Jana Foglera na tvrđavi Ram obeležava se Međunarodni dan reke Dunav 29.juna u organizaciji JVP „Srbijavode“ i Opštine Velika Gradiška.

Art Link Festival obeležiće i nastup Portugalskog pianiste Luisa Ahiusa na sceni kod Nebojšine kule 30.juna, potom nastup pianiste Pabla Rosija i kvinteta Kamarate Balkanike 2. jula u Feliks Romulijani , odnosno 3. jula u Tvrđavi Golubac. Program ArtLink Festivala će trajati do 25. septembra, sa nastupima nekih od vodećih imena svetske klasične muzike i „kros-over“ žanrova na brojnim istorijskim lokacijama širom našeg regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar