U trendu

Nemanja Lađić dobitnik ULUS-ove nagrade Jesenje izložbe

BEOGRAD – Nemanja Lađić je ovogodišnji dobitnik nagrade tradicionalne Jesenje izložbe 2020 Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), koja se održava od 12. novembra 2020 do 12. januara 2021, u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, saopštio je ULUS.

Odluku je doneo žiri koji je zasedao u sastavu Simona Ognjanović (Međunarodno udruženje likovnih kritičara – AICA-sekcija Srbija), Dragana B. Stevanović (članica Upravnog odbora ULUS-a) i Nataša Kokić (članica i potpredsednica Umetničkog saveta ULUS-a).

Lađić je dobio nagradu za 3D animaciju pod nazivom „Muzej površnih zabeleški“.

Nagrada je ove godine prvi put dodeljena u virtuelnom prostoru, na online razgovoru o izložbi koji je organizovan putem ZOOM aplikacije i emitovan preko YouTube ULUS-ovih kanala i društvenih mreža, kao prateći program izložbe.

Pored ove nagrade, dodeljena je druga od šest velikih nagrada ULUS-a (Laureati Jesenje i Prolećne izložbe, nagrade Zlatno dleto, Zlatna igla, Zlatna paleta i Nagrada za prošireni medij), a laureati svih će biti predstavljeni na Izložbi nagrađenih koja će biti otvorena u Galeriji ULUS 20. januara 2021.godine.

Poziv za prijem predloga za najveću nagradu Udruženja – Nagradu za životno delo, ULUS će raspisati u narednom periodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.