U trendu

Nenad Vasilić i Big Bend RTS 30. aprila u DOB

BEOGRAD – Beogradska publika imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuje koncertu Nenada Vasilića i Big Benda RTS, koji Dom omladine Beograda, Beogradski džez festival i Muzička produkcija Radio-televizije Srbije organizuju povodom Svetskog dana džeza, 30. aprila u Velikoj sali DOB, saopštili su organizatori.

Tradicionalno, koncert povodom Svetskog dana džeza je uvod u predstojeći, 38. Beogradski džez festival, koji će biti održan u poslednjoj nedelji oktobra.
Nenad Vasilić, priznati džez kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godina.

Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima – od dua do seksteta, kao i na solo nastupima.

Na koncertu u Domu omladine, Vasiliceve originalne kompozicije biće izvedene u potpuno novim aranžmanima, iz pera aranžera iz Amerike, Austrije ii Srbije. Atraktivnost ovog nastupa ogleda se i u tome što je „Balkan džez“ muzika do sada u čitavom svetu veoma retko izvođena sa orkestrima Big Bend formata, a ovaj koncert će biti ujedno i svetska premijera Vasilićeve muzike u „novom ruhu“.

Ovaj koncert realizuje se u sklopu nastavka programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar