Neno Belan i Fiumens sviraju „Đavole“ u Kombank dvorani

BEOGRAD – Muzičar Neno Belan i njegovi Fiumens održaće, na samom početku proleća, 21. i 22. marta u Kombank dvorani u Beogradu koncerte posvećene pesmama popularnih „Đavola“, koji su pre 35 godina objavili svoj čuveni prvi album “Ljubav i moda” (1986).

„Đavoli su bili retro bend, furali smo se na zvuk šezdesetih, ali smo autorski nastojali biti sveži. Mislim da smo to i bili, jer mnoge pesme koje sam tada napravio i danas žive. Ljudi ih u glas pevaju, dok klinci koji danas dođu na koncert mahom su mlađi od tih pesama, a znaju ih pevati od početka do kraja“, kaže Belan.

Klupska atrakcija iz Splita Đavoli naprečac su osvojili publiku svojom prepoznatljivom mešavinom ranog rokenrola i tvista, uz specifičan mediteranski „začin“ i razrađen imidž, najpre na albumu nazvanom simbolično po jednom od prvih jugoslovenskih filmova u boji “Ljubav i moda” (1960).

Prvenac Đavola doneo je osvežavajuć i sjajan niz hitova, za koje je Belan radio muziku na stihove menadžera benda Roberta Čalete Čarlija, kao što su „Pričaj mi o ljubavi“, „Ona nema nikoga“, „Zvuci ulice“, „Điri điri“, „Dok tebe ljubim“, „Samba i ti“ i „Čuvaj me, pazi me“.

Predvođeni pevačem i gitaristom Belanom, Đavoli su nastavili da nižu uspehe i sa albumima „Halo Lulu 22“ (1987), „Ostani uz mene“ (1988), kompilaciji „Balade – Kad se nađem u pređelu noći“ (1989), kao i na poslednjem „Space Twist“ (1998).

Bezvremeni hitovi poput „Stojin na kantunu“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“, „Bambina“ i „Cestom preko Zagore“, pokazuju svu raskošnu moć Belanovog kompozitorskog talenta, dok je poslednja faza u radu grupe sa albumom „Space Twist“, značajna jer je predstavila prateći trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature), koji i danas čine Fiumense.

Ulaznice su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara preko mreže Tickets.rs i blagajne Kombank dvorane.

Već kupljene ulaznice za prethodne datume ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Tako ulaznica kupljena za 10. novembar 2020. godine važi za 21. mart, a za 11. novembar važi za 22. mart.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.