U trendu

„Neverne bebe“ 8. mart u Kombank dvorani

BEOGRAD – Pop rok sastav „Neverne bebe“ održaće koncert 8. marta u Kombank Dvorani, najavljeno je danas u klubu Jaž kantina Lisabon u okviru ove ustanove.

Predstavnici medija su danas bili u prilici da premijerno pogledaju muzički spot za pesmu „Pored vode“, sa vrhunskom produkcijom, u novom žanru za bend – elektro pop.

Osim toga, bend je otkrio i da če konačno objaviti osmi studijski album naziva „Hodaj“ sredinom marta, posle dve godine čekanja.

Najnoviji album je bio spreman još na proleče 2020, ali je zbog poznatih okolnosti usled pandemije korona virusa odložen za neko bolje vreme.

Nakon nekoliko godina pauze od samostalnog koncerta u prestonici Srbije, „Neverne bebe“ če na Međunarodni Dan žena, 8. marta pružiti publici presek svoje bogate karijere koja traje skoro 30 godina.

„Veliko nam je zadovoljstvo što delimo taj divan povod 8. mart sa našim koncertom, jer taj datum ide uz nas i našu muziku. Došao je trenutak da izađemo iz ove agonije, koja za sve muzičare traje več dve godine“, izjavio je Milan Đurđević, osnivač i frontmen benda, tekstopisac i kompozitor svih pesama, klavijaturista, aranžer, vokal, producent.

On je istakao da su svi od muzičara bili zatečeni pandemijom koja ih je pobedila time što su koncerti bili dugo zabranjeni, i naglasio da su upravo muzički umetnici najviše bili pogođeni tim posledicama.
„Mi uvek imamo jako puno strasti u stvaranju naše muzike, i na koncertima. Tako smo i iskoristili vreme da budemo kreativni, snimili smo deset naših starijih pesama u novim aranžmanima kao rimejk u projektu“ Up2Date“.

Najnovija pesma „Pored vode“ je poslednji singl pred izlazak osmog albuma i najava za sam koncert“, podvukao je lider grupe.

Kako je otkrio, privlačan novi spot „iako deluje da je sniman na Nijagarinim vodopadima“, realizovan je u pravoj oazi, na lokalitetu čudesnog Parka prirode Piva u opštini Plužine, na severu Crne Gore.

Reditelj je Vuk Protić, koji uveliko sarađuje sa bendom na novijim spotovima projekta „Up2Date“.

Frontmen Đurđević je najavio pravi vizuelno muzički spektakl 8.marta, gde će biti prikazani i ambijentalni 3D filmovi koje snima Tijana Sretković, jedna od dve pevačice benda.

„Došli smo u karijeri do velikih bina, i Kombank Dvorana je jedina u Beogradu gde još uvek nismo svirali. Mnogi hitovi su nam etablirali, obeležili karijeru, pre svega ljubavne pesme, koje su obavezne na repertoaru, a neke numere ćemo vratiti, koje dugo nismo svirali. I dalje posle tri decenije imamo isti elan i entuzijazam za nastupe, tako da nam je uvek zadovoljstvo da idemo na probe, i na pozornicu“, zaključio je Milan Đurđević.

Moto koncerta „Kad kažem Mi – mislim Ljubav“, na taj simboličan dan – praznik Dan žena, obećava snažne emocije upakovane u “dvočasovno putovanje lavirintima naših duša”, a na sceni će se grupa naći u proširenom sastavu, sa ekskluzivnim gostima, koje još uvek ne otkrivaju.

„Iznenađenje oko naših gostiju ostavljamo za sam 8. mart, tako je najbolje“, smatra pevačica Tijana Sretković.
Ona kaže da je veoma teško odabrati od velikog broja pesama i hitova tokom 30 godina, šta sve pevati da publika bude zadovoljna.

„Izabrali smo neke pesme veoma važne za nas, ali i mnoge druge koje naša publika želi, biće tu svega“, poručila je Tijana.

Rođeni brat lidera grupe, bas gitarista Vladan Vlajko Đurđević, složio se sa Tijanom, da je teško na jednom koncertu otpevati sve hitove, a podsetio je da u svom opusu imaju oko 100 pesama.

„Izuzetno ozbiljno se spremamo za koncert, biće akustik i elektrik, pregled najboljih pesama ’90-ih godina i u poslednje dve decenije. Evo mi i danas nakon susreta sa medijima odmah nastavljamo na novu probu“, otkrio je Vlajko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.