U trendu

Nikola Čuturilo održao koncert u Domu omladine

BEOGRAD – Rok muzičar Nikola Čuturilo Čutura održao je koncert u petak veče u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda kao promocija novog studijskog albuma “Priče iz depoa” (2021).

Nakon predgrupe – rok sastava “Vreme čuda”, koji su malo zagrejali atmosferu, Čutura i njegova ekipa su izašli na scenu i svima poželeleli “Srećan put” u istoimenoj numeri.

Fatalni i setni stihovi refrena te pesme – “O srećan put, srećan put, nije nam suđeno, o to je kraj, to je kraj, mi nikad necemo stići u raj”, bili su efektan uvod u dvočasovno rokenrol putovanje kroz karijeru jednog od značajnijih muzičara kantautora sa naših prostora.

“Dobro veče, dobri ljudi! Velika je privilegija biti na ovom svetom mestu i pokušaćemo da vam se odužimo najbolje što možemo, kao uvek”, obratio se Čuturilo publici, nekadašnji važan član rok grupe “Riblja čorba”, kratko i “Električnog orgazma”, i nastavio sa gitarom i vokalom da pravi presek kroz svoju solo karijeru, ostvarenu pre više od 30 godina.

Koncert je tako bio istovremeno promocija veoma uspešnog novog albuma “Priče iz Depoa” (Lampshade Media, 2021), ali i svih prethodnih studijskih materijala Čuture – “9 lakih komada” (1988), “Raskršće” (1989), “Rekom ljubavi” (1991), “I. D.” (1997), “Nemir” (2006), “Tu i sad” (2012).

Umetnik na trubi Marko Đorđević je bio gost na pesmi sa novog albuma “Lice ulice”, prava socijalna drama, bazirana na istinitoj priči o čoveku koji je maltene preko noći završio na ulici, izgubio dom, krov nad glavom, što je Čutura zabeležio dok je živeo u Londonu tokom 90-ih godina.

Nakon te potresne životne priče, Čutura je ove noći poželeo svima i “Dobar dan” uz simpatičan komentar – “Ima ovde puno reči, dobra kobasica teksta, pokušaću da se setim svega”.

Čutura je u dobrom delu svojih pesama u karijeri, i na set listi ovog koncerta kombinovao žanrove bluz i rok, te spajao u poseban koktel zvani bluz rok, na veoma uspešan način.

Kristijan Malčak na saksofonu je sa Čuturom izveo čuveni “Kišobran”, jer je roker tako javno poželeo – “Ljudi, idemo sada na nešto sasvim drugačije”, da bi mu Ivan Aleksijević Pančevac gostovao na sjajnoj baladi u kojoj nežno poručuje “Sanjaj me”, gde je ponovo u fokus novi album.

Za sam kraj je ostavljen apsolutno najveći hit Nikole Čuturila – “Voli me”, koja je dobrano razigrala celu salu “Amerikana” i zaokružila duže od dva sata (130 minuta) upečatljive i efektne šetnje kroz solo karijeru muzičara u trajanju skoro 35 godina i sedam studijskih albuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.