U trendu

Nikolić: Premijera predstave u čast Duška Radovića

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je Aleksandar Nikolić, pozorišni reditelj i direktor Malog pozorišta „Duško Radović“, koji je govorio o nastupajućoj sezoni u ovom tetru za decu i mlade.

Nikolić je naveo da je premijera predstave „Kada je bio mrak“ održana u čast stogodošnjice rođenja pesnika i radijskog autora Duška Radovića.

„Predstave je sastavljena od poezije Duška Radovića. Bojan Đorđev je režirao predstavu u kojoj dominira duhovita, ali i oštra poezija Duška Radovića. Važno je da upoznamo novu generaciju sa fenomenalnim likovima koje koje su voleli njihovi roditelj, kao što su Plavi zec, Kroko doko dil, Strašni lav“ kazao je Nikolić.

Naveo je da su poruke Duška Radovića klasika, koja lako korespondira za decu.

Nikolić je pomenuo i pripreme predstave „Bambi“ sa Nedimom Nezirovićem u glavnoj ulozi.

„Nezirović je sjajni mladi glumac koji gradi izuzetnu karijeru ulogama na televiziji i u Narodnom pozorištu. U Malom pozorištu „Duško Radović“ igrao je već u predstava „Pepeljuga“ i „Dečak sa koferom“ a eto sada će oživeti popularni dečiji lik Bambi. Bojana Lazić je reditelj predstave, a Uglješa Šejtinac je dramaturg“, rekao je Nikolić.

Kako kaže, „Radović“ je neformalno otvorio još jednu u teatru.

„Naša operska scena ima novu premijeru. Reč je o operi za decu „Mali dimničar“. To je klasika 20. veka…U devetnestovekovnoj Engleskoj svet jeset bio crn i beo. sa jedne strane bili su uštirkani čaršavi i čisti beli podovi i porcealnški servisi, a sa druge strane bio je čađav svet. neka deca su čistila dimnjake u tom svetu. Spuštali su ih u veliku crnu rupu da bi čistili dimnjake. To je okrutnost koja je nama danas nezamislima , a nekada je bila realnost siromašnje dece“, kazao je Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.