U trendu

Ninkov: U januaru 2019 otvaramo odeljenje BGB na NBGD

BEOGRAD – Dečije odeljenje Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“ ponovo se vratilo u Zmaj Jovinu ulicu broj 1, što je obeleženo prigodnom svečanošću u tom prostoru.

U ovoj ulici je nekada bilo odeljenje biblioteke pod nazivom „Đorđe Jovanović“ i Dečije odeljenje „Čika Jova Zmaj“.

Direktorka BGB Jasmina Ninkov kaže za Tanjug da je različitim reaorganizacijama unutar sistema Biblioteke grada Beograda, Dečije odeljenje prebačeno u prostor u Hilandarskoj 7 koji takođe pripada BGB.

„Tamo je postalo neulovno, ali i nebezbedno za ljude koji rade, ali i naše korisnike. Pokušavali smo da pronađemo neki drugi prostor jer je alternativa takvom rešenju bilo zatvaranje Dečijeg odeljenja BGB. Malo velikih i dostupnih prostora smo našli u centru Beograda i odlučili da se vratimo u Zmaj Jovinu 1 gde i dalje postoji naše odljenje „Đorđe Jovanović“. kazala je Ninkov.

Ona je napomenula da se Dečije odeljenje BGB vratilo u prostor od preko 300 kvadrata sa različitim sadržajima.

„Naše najmlađe korisnike očekuju knjige, slikovnice, besplatno korišćenje interneta, klavir. Specijalno nabavljeni lego roboti…. sa najmlađima će raditi edukovani bibliotekari“ kazala je Ninkov i dodala da BGB svake godine raspisuje kreativni konkurs za decu kao motivaciju da mališani pišu i slikaju“ kazala je Ninkov.

Prema njenim rečima u januaru naredne godine BGB će otvoriti Centralnu biblioteku na Novom Beogradu.

„Skoro 3 godine smo utrošili na renoviranje tog prostora. Opremili smo ga novim policama i radujem se susretu sa našim korisnicima sa Novog Beograda“ kazala je Ninkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.