U trendu

Noć knjige: Učlanjenje u biblioteku 40 odsto niže do 31.12.

JAGODINA – Narodna biblioteka „Radisav Nikčević“ u Jagodini odlučila je da povodom tradicionalne kulturne manifestacije 18.“Noć knjige“, koja se održava sutra, godišnju članarinu smanji za 40 odsto, građanima koji se u biblioteku učlane od 14. do 31.decembra.

Za one koji se u tom periodu, učlane u biblioteku, godišnja članarina će biti 300, umesto 500 dinara a cena porodične godišnje članarine biće 500 dinara, saopštilo je danas Odeljenje za kulturno – obrazovne programe i posticanje čitanja Narodne biblioteke.

Narodna biblioteka u Jagodini je glavna matična biblioteka za Pomoravski okrug, osnovana je 1851.godine, raspolaže sa fondom od preko 100.000 knjiga iz svih oblasti.

Ima oko 4.000 stalnih članova od kojih su 70 odsto mladi, a dnevno se na korišcenje pozajmi oko 300 knjiga.

Besplatno članstvo imaju deca predškolskog uzrasta, učenici prvog razreda, lošijeg materijalnog stanja i odbornici Skupštine grada Jagodine.

„Noć knjige“ se održava sutra u trajanju od 17 sati do ponoći u organizaciji Izdavačke kuće „Laguna“ i lanca knjižara „Delfi“.

Ta manifestacija se ove godine održava u 28 gradiva na 57 lokacija u Srbije ali i u Banja Luci i Bjeljini, Tuzli, Sarajevu ,Podgorici i Nikšiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.